Grać,grać,grać i jeszcze trochę grać?A potem grać i grać.Na koniec jeszcze trochę pograć xD Innego sposobu nie widzę;D
Tak...dużo grać i ewentualnie ćwiczenia jakieś na palce chyba by można ;p...choć na basie akurat się za bardzo nie znam szczerze mówiąc...
Moją miłością jest oczywiście gitara ♥ Zaczęło się od szkoły muzycznej, chciałam tylko spróbować, zobaczyć jak to jest grać na instrumencie, a potem zrezygnować. Ale wyszło tak, że chodzę już do SM czwarty rok (dość późno zaczęłam) i kończyć nie zamierzam. W szkole gram klasycznie, ale w domu dogrywam sobie amatorsko akordami. Moją pierwszą rock'ową piosenką jaką nauczyłam się grać było "Nothing Else Matters" Metallici i "When The Smoke Is Going Down" Scorpionsów.
Kusiciel
Wzięłam się, i chyba zacznę sama uczyć się gry na gitarze nie znacie może fajnych stronek pomocnych przy początkach?
http://www.chords.pl/kurs/chwyty/ może Ci się przyda ^^
pierwszy utwór za jaki się wzięłam majac pierwszy raz gitarę w ręku to "White Dove" Scorpionsów. Później "Nothing Else Matters" Metallicy i "Polly" Nirvany. Do dzisiaj bardzo lubię je grać :3
Kusiciel
dzięki bardzo
Ja akurat nie znam żadnych fajnych stron, ale mam kilka bardzo fajnych książek dla początkujących. Wszystko jest tam rozpisane - chwyty, podstawy gry na gitarze itd. Jak chcesz mogę ich poszukać i podać Ci autorów :-)
Jak widzę prawie wszyscy grają na gitarze lub pianinie
Ja na pianinie gram od tego roku, a od trzech lat na akordeonie ^ ^ Śpiewam, ale raczej nic metalowego... no ostatnio porwałam się na Chop Suey, zobaczymy czy uda mi się tego nauczyć xD
Gitarę miałam chyba dwa razy w rękach, ale kto wie może kiedyś zacznę grać
Pomysł na perkusję zaszczepił we mnie tata, jeździłem co jakiś czas na lekcje do jego kolegi, ale zrezygnowałem, bo facet nie miał dobrego podejścia. Zapisałem się do szkoły muzycznej, jestem na drugim roku. Lubię moją nauczycielkę, rozmawiamy, gramy, robimy to, co lubimy. Moje nieudolne staranie się grać można obejrzeć i pośmiać się na youtubie pod pseudonimem podobnym pseudonimem jak na forum
Ja jak mam nudy to sobie na gitarze gram tzn. ucze sie grac
DeathBoy - Grasz bardzo ładnie , bardzo mi sie podoba http://www.youtube.com/watch?v=1mwsnWQkOAg
Dromin napisał:
Ja jak mam nudy to sobie na gitarze gram tzn. ucze sie grac
DeathBoy - Grasz bardzo ładnie , bardzo mi sie podoba http://www.youtube.com/watch?v=1mwsnWQkOAg
Adi <patrzy_z_politowaniem> wybrałeś numer, gdzie gram jakbym nigdy nie słyszał metronomu...
Ale dziękuję. Może i ty coś wrzucisz?
Dusza
Ja gram na klawiszach, basie oraz elektryku. Na klawiszach, to już z 8 lat będzie, przez ten cały czas nauka pod okiem nauczyciela. Przez te wszystkie lata nazbierało się już tyle kawałków, że nie sposób je wszystkie spamiętać i tu zapisać (gram głównie klasykę). Z tych gotyku umiem np. Nemo (ze słuchu) no i Amarantha. Na basie uczę się zdecydowanie krócej (pół roku), ale znam kilka kawałków Metalliki (np. For whom the bells tolls, kawałek master of puppets), trochę iron Maiden (the trooper, the number of the beast), nirvany (chociaż prawie wszystkie kawałki na bas są banalne), red hotów (np. Dani California). Ostatnio dużo spędzam jednak na improwizacji i uczeniu się skal, a nie graniu gotowych kawałków. Na elektryku uczę się najmniej (3 miechy) dlatego też umiem dosyć mało (całe smells like teen spirit, całe Enter sandman (bez solówki), rape me, American idiot, i to chyba tyle). No, rozpisałem się trochę xD
P.S Aha, byłbym zapomniał - oprócz tego growluję. I mówię całkiem serio.
Ostatnio edytowany przez DarkHouse777 (2012-02-09 20:51:14)
Zajmuje się wokalem .
W paru okolicznych zespołach byłam na wokalu .
Niestety muzyka jaką tworzyliśmy była dla mnie zbyt spokojna .
Wolę ostre, hardcorowe brzmienia .
Obecnie poszukuje członków do założenia mocnej kapeli .
Grałam na gitarze basowej .
Nie wyszło . Teraz tylko wokal i trochę brzdękolenia na gitarze klasycznej oraz elektryku .