No dobra, zagięłaś mnie. ;D
Ponoć wszyscy uwielbiają Dżem , ale u mnie słuchanie Dżemu wywołuje wielkiego doła, a w skrajnych przypadkach zaczynam szukać czegoś ostrego..
Przez Dżem?
Owszem to bluesowy zespół z historią i przesłaniem, ale nie sięgałem nigdy przez niego po coś ostrego.
Widocznie tylko u mnie wywołuje on myśli samobójcze i po pewnym czasie słuchania zaczynam szukać np.żyletek.
Często się ranisz? Nie chcę być Zuy, ale jest dużo lepszych utworów niż Dżemu do tego stanu.
Muzyka potrafi wywołać skrajne emocje u człowieka, dlatego towarzyszy nam codziennie, szczególnie nam.
O czym wtedy myślisz? I czym motywujesz sobie chęć tego stanu?
Strasznie dołujący jest. Jakoś tak się składa,że kojarzy się z samymi nieprzyjemnymi zdarzeniami, osobami. Przeżytymi,napotkanymi lub tylko zasłyszanymi. To wszystko się jakoś tak ponakładało na siebie tworząc dość nieciekawy okres w życiu, do którego nie chcę wracać. W sumie tylko raz się jakoś konkretnie pokaleczyłam. Zwykle jestem w stanie od tego uciec, bo szczerze mówiąc to ja tego stanu po prostu nie lubię.
Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów
Dżem dołuje? "Do kołyski" czy "W życiu piękne są tylko chwile" mnie podnoszą na duchu i pokazują, ile by człowiek nie przeżył, i tak może się cieszyć z życia. Ale rozumiem, nie każdy musi lubić konkretny zespół.
Moje nastawienie do Dżemu szczególnie zmieniło się po filie "Skazany na Bluesa". Polecam.
Kiedyś, znaczy w gimnazjum, nawet lubiłam ten zespół. Dopiero w liceum zaczął mnie tak ostro dołować, że nie bardzo jestem w stanie go słuchać.
Gość
Mnie ostatnio Dżem odrzuca, tez ze względu na nieciekawe wspomnienia.
Ostatnio słucham mnóstwo muzyki z bajek
Kusiciel
hmm... ja ostatnio słucham wszystkiego (czytaj: wszystkich odmian rocka i metalu) oprócz pop-rock'a czy jakos tak. Polubiłam stare albumy Three Days Grace, Bullet for my Valentine itd,itp ;p
Dusza
ja jak byłam mała to słuchałam muzyki z disney'a. Potem przeszłam na pop, a teraz słucham rock'a i metalu.Ostatnio polubiłam mansona i jestem fanką nirvany
Nigdy nie zrozumiem, dlaczego tyle osób uwielbia Nirvanę...
Ja lubię metal symfoniczny, rock gotycki, metal gotycki oraz wiele wiele innych- nigdy nie byłam dobra w określaniu gatunków, z resztą nie widzę takiej potrzeby.
Mój ukochany zespół to Closterkeller, a z innych które lubię to przykładowo: Artrosis, Darzamat, Sopor Aeternus, Frontside, Kat, Epica, stary Nighwish, Anathema, My dying bride, The 69 Eyes, Sisters of mercy, XIII Stoleti...
Ja też nie rozumiem tego uwielbienia, ale sama za Nirvaną przepadam. ;D
A ja słucham aktualnie Korn, Slipknot, System Of A Down, Three Days Grace, Breaking Benjamin, Avanged Sevenfold, Apocalyptica, stare utwory Linkin Park, Marilyn Manson, The Pigeon Detectives, ścieżek dźwiękowych z filmów i gier... ale In Flames, Tiamat, Theatre Of Tragedy, Closterkeller itp. też nie pogardzę.