#106 2011-07-14 11:53:18

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Re: Co byście w sobie zmienili ?

Dixena napisał:

Marie_JohanaXIII napisał:

Sama zauważyłam, że jak zaczęłam wierzyć w Boga i modlić się, Szatan bardzo starał się mnie od tego odwieźć, przede wszystkim wpływając na mnie w taki sposób, że odechciewało mi się żyć (czasami prosiłam Boga, żeby odebrał mi życie). Miałam cały czas przerażające sny, straszne wizje, dziwne stany (np. na zmianę było mi kurewsko zimno i w chuj gorąco), słyszałam głosy (szczególnie jak paliłam świeczki i patrzyłam się na płomień słyszałam ciągle głosy: "Włóż rękę w ogień!")... Tego się nie da opisać...

Uprawiałaś może kiedyś jakieś rytuały bądź spirytyzm, okultyzm?

Tak, jak pisałam gdzieś indziej, zajmowałam się przepowiadaniem przyszłości, specjalizowałam się w onejromancji, ale używałam też wahadełka i Tarota. Potrafiłam też rzucać klątwy, jednak rzadko to robiłam, bo byłam (i jestem nadal) pokojowo nastawioną do ludzi jednostką, ze skłonnością do wybaczania wszystkim wszystkiego. Raz tylko "dzięki mnie" ktoś złamał nogę. Czytałam też w myślach. Miałam też pewne zdolności typu rozbijanie w swojej dłoni szklanych naczyń (po prostu trzymałam coś na ręku i to nagle się rozpadało), tego już zupełnie nie kontrolowałam. Czytania w myślach i przewidywania przyszłości też nie zawsze kontrolowałam, czasami pojawiało sie to "samo z siebie" i to było najgorsze... Chciałam się od tego w końcu uwolnić, nie mogłam tego wytrzymać.

Poza tym jestem wampirem energetycznym, podobnie jak Grav, z tym, że on pobieranie energii od ludzi kontroluje zazwyczaj, a ja nie...

Ostatnio edytowany przez Marie_JohanaXIII (2011-07-14 12:07:15)

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z tłumaczeniami tekstów zespołu XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z tłumaczeniami tekstów zespołu Bratrstvo Luny.

#107 2011-07-14 13:06:13

Lord of Vermillion

Gość

A co za tym idzie, Johanno, powinnas sie szkolic dalej w kontrolowaniu swoich zdolnosci - i potraktuj to jako dobra rade...

#108 2011-07-14 17:25:19

Dixena

Dusza

Punktów :   

Lord of Vermillion napisał:

Teoria jest zasadniczo sformuowana przeze mnie ok 12 lat temu, ale jest podobna do kilku innych o tych samych podwalinach.

Rozumiem. Już wiem z którą teoria przyszła mi wczoraj na myśl, kiedy czytałam Twój post. I tak dalej nie pamiętam nazwy ale zawarta jest ona pomiędzy teizmem a ateizmem - wiara że ktoś lub coś nas stworzyło. Teraz nie ingeruje w nasze życie z własnej woli. I myślę że Toja teoria jest na tym oparta. (Ktoś mi mówił kiedyś że to bodajże eteizm ale nie chce nikogo wprowadzać w błąd. nie jestem pewna)

A co do Ciebie Marie to zgadzam się z Lordem. Umiejętność kontrolowania swoich zdolności może  być kluczowa kiedy nadejdzie czas..

Możesz mi odrobinę przybliżyć temat jak przepowiadasz przyszłość i czytania w myślach - słyszałaś dokładnie bądź tylko wiedziałaś co dana osoba chce powiedzieć?

Czytałam trochę na ten temat, ale nie zajmowałam się tym tak bardzo jak spirytyzmem. Można by spytać dlaczego? Do "duszyzmu" skłonił mnie koszmar który miewałam od dzieciństwa. Chciałam wiedzieć kim byłam, jak zginęłam-wszystko o moim poprzednim wcieleniu, które ukazywało mi sie regularnie.

O klątwy nawet nie pytam. Wolę tego nie wiedzieć bo jestem osobą bardzo mściwą i nie da sie mnie okłamać. Jak ludzie popatrzą mi w oczy to po prostu boją się łgać. Choć przyznam że bardzo mnie to ciekawi. Kilka razy chciałam rzucić, ale zazwyczaj kończyło się to silnym bólem głowy, a raz nawet pod moim oknem zebrały się koty, kupa kotów, która darła się jak opętana. Potem już przestałam. Pozostałam tylko przy rytuałach oczyszczających po seansach itp.

Ostatnio edytowany przez Dixena (2011-07-14 17:28:27)

#109 2011-07-14 18:37:20

Cneajna

Władca Piekieł

Punktów :   

Deizm!

#110 2011-07-14 19:24:42

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Możesz mi odrobinę przybliżyć temat jak przepowiadasz przyszłość i czytania w myślach - słyszałaś dokładnie bądź tylko wiedziałaś co dana osoba chce powiedzieć?

Słyszałam dokładnie, co do słowa, zupełnie tak, jakby ta osoba wszystko mi mówiła.

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z tłumaczeniami tekstów zespołu XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z tłumaczeniami tekstów zespołu Bratrstvo Luny.

#111 2011-07-14 19:31:47

““shou“““†

Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów

47072465
Punktów :   

Cholera jasna, Johano, ja za takie umiejetnosci dalabym sie pociac, bo od cwiczenia oobe mam kilka skutkow ubocznych. A i tak nadal ich nie kontroluje.

Co do religi nie bede sie odzywac, poniewaz sama wchodze coraz glebiej w satanizm, mocno indywidualny wiec i jego symbolike dla siebie ciezko by mi bylo opisac.
Co nie zmienia faktu ze znowu czuje sie potepiana, tym razem na forum...

http://24.media.tumblr.com/438c1c82380b8d54f7b29c871e90f2c0/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o1_250.gif http://31.media.tumblr.com/771542ac8a1ea0a77600f7b73ea56d48/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o2_250.gif

#112 2011-07-14 20:11:29

Elspeth

Administrator

28114461
Call me!

Chwila moment,w którym miejscu?!

Wpędzacie mnie w schizofrenię;D Lubię was;)

Ja, żołnierz Wojska Polskiego, przysięgam służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, bronić jej niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza polskiego, sztandaru wojskowego bronić. Za sprawę mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi własnej ani życia nie szczędzić. Tak mi dopomóż Bóg.

#113 2011-07-15 12:44:31

Dixena

Dusza

Punktów :   

ChristinaDeath napisał:

Deizm!

Lubię to! Dzięki

Marie_JohanaXIII napisał:

Słyszałam dokładnie, co do słowa, zupełnie tak, jakby ta osoba wszystko mi mówiła.

Hmm.. Byłabyś w stanie zajrzeć w umysł danej osobie i wygrzebać potrzebne Ci informacje?  Oczywiście Wiem że wymaga to wielu ćwiczeń. Rozwiń prosze, co czujesz kiedy widzisz myśli, w jakich okolicznościach się wszystko przytrafia.

Diva Demon napisał:

...od cwiczenia oobe mam kilka skutkow ubocznych. A i tak nadal ich nie kontroluje.

Powiedz proszę jakich skutków ubocznych? Odpływasz czasem mimowolnie? oobe jestem przeciwna bo to najprostszy sposób stania się upiorem, ale każdy ma swoje marzenia

Thera napisał:

Hmm... jeżeli chodzi o przeczucia, ja mam je od dawna. Przykre ale prawdziwe: przeczułam śmierć mojej prababci, no niestety:/ wiele innych, ale z czasem mam rzadziej te "przeczucia"

Jeśli można wiedzieć. Przeczuwasz coś co jest bardzo ale to bardzo niespodziewane? Jak to było z Twoją babcią?
Takie przeczuwanie to cecha ludzi bardzo wrażliwych wewnętrznie, ale nie takich którzy użalają sie nad życiem i dodają sobie cierpienia, tylko takich którzy w ciszy przejęli by się nieszczęsnym losem chociażby małego zwierzęcia. Nie mówię oczywiście ze zawsze tak jest, ale zazwyczaj. Z tym się trzeba urodzić

Wybaczcie że o tyle pytam, ale jestem spragniona tej wiedzy. Chce znać wszystkie zakątki ludzkich dusz, by efektywniej móc z nimi rozmawiać..

Ostatnio edytowany przez Dixena (2011-07-15 12:46:15)

#114 2011-07-15 13:36:19

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Byłabyś w stanie zajrzeć w umysł danej osobie i wygrzebać potrzebne Ci informacje?  Oczywiście Wiem że wymaga to wielu ćwiczeń. Rozwiń prosze, co czujesz kiedy widzisz myśli, w jakich okolicznościach się wszystko przytrafia.

Byłabym w stanie kiedyś, jak zaczęłam wierzyć w Boga to straciłam te zdolności. Czasami znałam myśli jakiejś osoby nawet jak tego nie chciałam, zwłaszcza jak były to niezbyt miłe myśli na mój temat. Pomagał mi kontakt wzrokowy z daną osobą albo coś związanego z nią czy też myślenie o niej, ale nie zawsze tego potrzebowałam. Chociaż niektóre osoby mają taki chaos w myślach, że czasami akurat jak chciałam poznać jakieś konkretne myśli, to nie było łatwo je poznać, za to jak nie chciałam to mogłam te myśli odczytać. Najczęściej wychodziło mi, że ludzie są fałszywi i dwulicowi, mówią co innego jeżeli chodzi o poglądy lub o zdanie na temat jakiejś osoby, a tak naprawdę myślą sobie zupełnie co innego i to mnie wkurwiało, między innymi z tego powodu nie chciałam znać myśli niektórych ludzi. Czasami lepiej żyć w fałszywym, aczkolwiek miłym wrażeniu, że ludzie szczerze mówią to co myślą...

BRATRSTVO LUNY TEAM

#115 2011-07-15 18:29:22

““shou“““†

47072465
Punktów :   

Dixena napisał:

Powiedz proszę jakich skutków ubocznych? Odpływasz czasem mimowolnie? oobe jestem przeciwna bo to najprostszy sposób stania się upiorem, ale każdy ma swoje marzenia

Nawiedzały mnie okropne koszmary później, nie śpię po nocach bojąc się takich koszmarów, pozwalam sobie na sen dopiero gdy zaczyna świtać za oknem. Były niektóre z nich tak makabryczne, że nie mam ochoty do oobe nigdy więcej wracać. Ale czasem wchodzę w nie mimowolnie, i gdy raz już mi 'wyszło' natychmiast pożałowałam. Przy pierwszym oobe byłam pewna, że umarłam, i oddzieliłam się od ciała. Od kiedy się wtedy obudziłam mam napady arytmii serca i właśnie nie pozwalam sobie spać.
P.S.: Ja już jestem wrakiem, więc do upiora mi niedaleko.

http://24.media.tumblr.com/438c1c82380b8d54f7b29c871e90f2c0/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o1_250.gif http://31.media.tumblr.com/771542ac8a1ea0a77600f7b73ea56d48/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o2_250.gif

#116 2011-07-16 13:22:13

Dixena

Dusza

Punktów :   

Oż kurde. Johano szczerze to przydałabyś mi się do szukania osób, które są silne wewnętrznie... Cholernie byś mi się przydała.. Z całym szacunkiem oczywiście.
Sama nie umiem tego ocenić na ile ktoś czuje się gotów na spotkania z demonami. Czy się kontroluje, czy nie kłamie. Z resztą jestem nieufna i krnąbrna.

Div co widziałaś kiedy wyszłaś, proszę konkretnie mi powiedz.
No do upiora Ci z pewnością daleko :> Byłabyś nim gdybyś już nie wróciła do ciała, a w tedy to przepier<tyt>
Demon z pewnością wykopałby Cię na dno Twojego ciała, ale raczej nie doprowadziłby do śmierci. Tak ponoć jest,  ze jeśli dusza raz sie oderwie to potem jest już niestała. Większe prawdopodobieństwo opętania jeśli szukasz kolegów poza ciałem.
Cóż rozmawiałam raz z pewnym chłopakiem w necie, który w taki sposób stracił dziewczynę. Ponoć do dziś go prześladuje i prosi o pomoc w snach....

Ostatnio edytowany przez Dixena (2011-07-16 13:23:40)

#117 2011-07-17 18:05:45

““shou“““†

47072465
Punktów :   

Kiedy wyszłam byłam okropnie słaba, serce ledwo mi biło (bardzo, bardzo wolno, później trochę szybciej...) czułam coś na wzór nieokreślonego lęku, paniki, czegoś, czego się boje ale nie umiem wyjaśnić, dlaczego. Dookoła mnie latały też przedziwne postacie, jedne bardziej, inne mniej widoczne, wyglądające jak dusze. Miałam chaos w głowie...
Ciężko opisac wydarzenia tamtej nocy. Jednak od tamtej pory jestem już zupełnie inna, i nigdy nie bede juz taka, jak kiedys...

#118 2011-08-27 17:45:06

LucyDonway

Dusza

Punktów :   

Włosy - dłuższe,proste,białe z czarnymi kilkoma pasami i nierówna grzywka. Jeszcze wyższa,a w charakterze to wiara w siebie. Ale ogólnie to się sobie podobam (poza tym co wymieniłam )

#119 2011-08-28 20:49:56

Mishia

Władca Piekieł

Punktów :   

Ja bym zmieniła płeć. I osobowość.
Chciałabym być zabójczo inteligentnym, melancholijnym zimnym draniem z wyraźnymi symptomami aspołeczności.
No tak, ale równie dobrze mogłabym sobie zachcieć bycia psem lub równie uroczym mrówkojadem -_-'

Lepiej śmiać się u psychiatry, niż płakać u psychologa.

#120 2011-08-28 21:04:57

““shou“““†

47072465
Punktów :   

Oj Arisu, skąd ta niechęć do swojej płci? :<

Chcesz umrzeć! Lecz czy było kiedykolwiek więcej nieśmiertelności w pragnieniu śmierci, więcej nieskończoności w idei końca? ~ Emil Cioran — Brewiarz zwyciężonych

Stopka forum

RSS