Przeklęty
Teraz pewnie zostanę uznana za bezguście jakieś... Już mi sie parę razy oberwało;P
Fanatyczka XIII. Století
Eternal, ja się z Tobą zgadzam, że ta płyta nie jest ani wybitna, ani tragiczna, nie zgadzam się co do "Lilith..", ale każdy może mieć swoje zdanie i nie krytykuję Cię, że jesteś bezguście czy coś. Tak naprawdę bardzo podoba mi się z tej płyty tylko "Forgive...".
Przeklęty
Ja ogólnie przepadam bardziej za starszymi płytami, najbardziej Midian czy Cruelty. Ta im trochę nie wyszła... "Forgive..." nie jest złą piosenką. Po prostu ja wolę cięższe brzmienie...
Fanatyczka XIII. Století
Moje ulubione kawałki Kredek są z różnych płyt, m.in. "Swansong for a raven" (najbardziej ukochana, piosenka moich wspomnień), "The forest whispers my name", "Temptation", "Nymhetamine", "Hallowed be Thy name", "From the cradle to enslave", "Lovesick for Mina"...
Hmm, ja lubię 'Nymphetamine', to moja pierwsza piosenka cof. Inne, ulubione to m.in Bathory Aria, Lustmord and Wargasm, Her Ghost in the Fog, i inne. Bardzo podoba mi się cover Venomu, Black Metal i Iron maiden, Hallowed be thy name. Ogólnie uważam, że cof to jeden z romantyczniejszych zespołów, jakie znam;)
"Nymphetamine" to jedyna piosenka CoF którą słyszałam, całkiem mi się spodobała, ale nie ciągnie mnie do przesłuchiwania całej dyskografii
Przeklęty
A moje ulubione to Lord Abortion, Her Ghost in the fog, Cthultu Dawn, Babalon AD i Temptation, bo to była pierwsza piosenka, której słuchałam.
Fanatyczka XIII. Století
Arisu, szkoda, że Cię nie ciągnie do przesłuchania więcej kawałków, myślę, że jeszcze jakieś by Ci się spodobały, chociaz nie wszystkie... A jak tam XIII., coś poza "Hipnotizerem" słuchałaś?
Chyba jednak przesłucham więcej piosenek CoF'u. Słucham właśnie Nymphetamine i teraz bardziej mi się podoba niż te parę miesięcy temu
I spodobał mi się japoński zespół Alice Nine.
I tak jest ciągle, ma się tych ukochanym artystów/ zespoły a jednak wciąż dochodzą nowe.
EDIT: Znalazłam jeden utwór Sisters of Mercy. Johano, miałaś rację co do "1959"
Ostatnio edytowany przez Arisu (2011-01-07 16:05:37)
Fanatyczka XIII. Století
Arisu, wiedziałam, że "1959" Ci się spodoba, może jeszcze inne utwory SoM Ci się spodobają. Ja tak czasami mam, że jakiś zespół albo piosenka mi się nie podoba, a później zaczyna mi się podobać. I Kredek słuchaj
Skoro podoba Ci się "1959" polecam Ci coś, co mi bardzo przypomina ten utwór: http://www.youtube.com/watch?v=FfSa9axNY7A
Alice Nine właśnie dzięki Tobie zaczalam słuchać i podoba mi się, to jest fajny kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=1Y0qbnoXIOI Podobają mi się muzycznie i wizualnie też są ciekawi ;P
Alice nine podobał mi się jeden kawałek, ale niestety nie pamiętam tytułu, to było jakieś 2 lata temu, kiedy miałam potworną fazę na japoński BIS;)
a mi się to ostatnio spodobało: http://www.youtube.com/watch?v=5L_ZdM7n … re=related
Fanatyczka XIII. Století
Orkov, Versailles *o* (Nie ma to jak treściwy komunikat xD)