Ciężko ująć to w kilku słowach można by pisać i pisać... Na co dzień wsłuchuje się całymi dniami w darkwave(głównie Diary of Dreams) nie pogardzę też industrialem i electro:) a czasami to miło wrócić do starych czasów gdzie dobijało się sąsiadów jakimś dobrym norweskim blackiem... a jak mam kiepski humor to lubię sobie puścić jakiś viking metal szczególnie Tyra:)
Gość
Ja lubie sluchac jak sie koty pierdola po ulicach. Sie skurwysyny dra. I wtedy jak sobie ponapierdalam w smietnik to slychac jak zenski black metal
von Prawdziwy GOthh
symphonic metal (glownie epica) , opera metal (stary nightwish), hardrock ( stare pyty mansona do hollywood) ebm ( diary of the dreams glownie ) Darkwave (oczywiscie moj ukochany Deine lakaien), troche mieszanego emocore ale nic konkretnego raczej stare emocore nie ten nowy syf , classic rock classic metal typu scorpions czy led zepelin
, lubie gregorian, enigme ,enio moricone , vangelisa ,. do tego harsh electro/dark electro typu hocico czy suicide commando .. no i od jakiegos czasu uwielbiam wrecz voltaire to jest gatunek mroczny kabaret , lubie czasami posluchac klasycznego goth rocka jak the cure i siouxie ale nie za duzo, bo troszke sie boje sluchac jej strasznie mnie dziewczyna przeraza taka dzina apatyczna dziwnoscia. not rudno to okreslic ale przerazajaca jest , np happy house ... psychodelik maxymalny. czasami zupelnie ie gotycki jazz muzyka klasyczne sczegolnei violonczele i skrzypce, lubie opere , w sczegolnosci carmen itak dalej it ak dalej mzoan wymieciac miesiacami bo czesto znajduje cos ciekawego czego wczesniej nie slyszalem a mi sie spodoba z gatunku muzycznego caleim jakiegos dziwnego jak wlasnieu voltaire ostatnio .
pozdrawiam
Praktycznie każdy gatunek metalu z naciskiem na black(wszystkie odmiany) i doom, ale ostatnio słucham dużo muzyki gotyckiej i gothic metalu, współczesnej muzyki klasycznej fortepianowej, w tej chwili leci w głośniku j-rockowy zespół Sadie. Dzięki Joannie zaczęłam słuchać pojedynczych piosenek XIII Soleit;]
Fanatyczka XIII. Století
orkov napisał:
Dzięki Joannie zaczęłam słuchać pojedynczych piosenek XIII Soleit;]
Mam nadzieję, że posłuchasz jak najwięcej ich utworów, bo to nejlepszy zespół świata z wokalistą, który jest boski i nadal nie ma mnie dosyć <3 Jestem dumna z siebie, że ktoś dzięki mnie zaczął ich słuchać *^^v*
marcudavidus napisał:
ebm ( diary of the dreams glownie )
Kuźwa, od kiedy to DoD to ebm? Toż to czysty darkwave przecież...
Ostatnio edytowany przez Marie_JohanaXIII (2011-05-18 19:50:42)
Fanatyczka XIII. Století
Mania Trzynastek się szerzy, dobrze, prawidłowo! ^^v Bardzo się cieszę ^^ A uwielbienie dla muzyka rządzi, zwłaszcza że to jest wzajemna sympatia w przypadku mnie i Petra ^^ Chcę go znowu jak najszybciej zobaczyć, mam nadzieję że po koncercie w Dalečíně znowu z nim pogadam *^^*
Bach *.*
Uwielbiam też Vivaldiego a i Beethovena lubię;D
Też geniusz jak oni wszyscy;D A i Haydn jeszcze:)
Ja wolę Vivaldiego;D